Logo de la Diputación de Castellón Logo de Archiu

Actualidad

Vídeos de la província
Una col·lecció històrica de pel·lícules documentals sobre les nostres comarques
Llibres digitals
Un ampli catàleg amb quasi 200 llibres digitals
Documents de l'arxiu
Un milió de documents de l'Arxiu Provincial
Vídeos de la província
Una col·lecció històrica de pel·lícules documentals sobre les nostres comarques
Llibres digitals
Un ampli catàleg amb quasi 200 llibres digitals
Documents de l'arxiu
Un milió de documents de l'Arxiu Provincial

Dos milions d'euros per a millorar l'eficiència energètica i els sistemes de depuració

Dos milions d'euros per a millorar l'eficiència energètica i els sistemes de depuració
30 de Noviembre de -0001

PSPV i Compromís lamenten que la mala gestió econòmica realitzada pel Partit Popular ha derivat en un incompliment de l'equilibri pressupostari i de la regla de la despesa.

Castelló, 06.08.2019. L'equip de govern de la Diputació de Castelló ha decidit avui, en el transcurs de la Junta de Govern, iniciar la tramitació d'una modificació pressupostària que permetrà posar en marxa dos plans d'inversions que no estaven contemplats en el pressupost de 2019 aprovat per l'anterior corporació: un pla d'actuacions en eficiència energètica i un pla d'actuacions en sistemes de depuració. Tots dos plans es consignaran en els pressupostos de 2019 i 2020, com una inversió pluriennal, i la previsió és que es licitin i iniciïn durant l'últim trimestre de l'any.

En el cas del pla de millora de l'eficiència energètica, aquest tindrà com a beneficiaris a 16 municipis i consistirà en la substitució de les lluminàries existents per LED, amb un pressupost aproximat de 620.000 euros; les actuacions en sistemes de depuració, que ascendeixen a 1,3 milions d'euros, es dividiran en dos blocs: actuacions en noves depuradores de tres municipis, i millores en depuradora gestionades per la Diputació en altres tres localitats.

En total s'està parlant d'una inversió de gairebé 2 milions d'euros per a millorar els municipis de la nostra província, en matèries tan importants per al medi ambient i la qualitat de vida dels veïns i veïnes com són l'eficiència energètica i l'aigua.

Una inversió que es realitzarà malgrat la mala gestió econòmica realitzada pel Partit Popular durant el primer semestre de 2019 en la institució, que ha derivat en un incompliment de l'equilibri pressupostari i de la regla de la despesa, dues qüestions incloses en la Llei d'Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera impulsada l'any 2012 per a tractar de controlar els comptes de les entitats locals.

Concretament, des de l'àrea d'Intervenció es preveu que la diputació finalitzi l'any incomplint l'estabilitat pressupostària, ja que hi haurà un desequilibri de 4,9 milions d'euros en els comptesi sobrepassant en 16,7 milions d'euros la regla de la despesa (que estava fixada en 85 milions d'euros però arribarà als 101 milions).

Des de l'equip de govern s'ha lamentat aquesta situació i s'ha criticat que el PP no realitzés una modificació pressupostària en els primers mesos de l'any, la qual cosa hagués permès dedicar els romanents existents (més de 23 milions d'euros) a realitzar una segona edició del Pla 135 o altres actuacions similars que tanta falta fan als municipis de la província.