Anar a la Web de la Diputació de Castelló

Fons

Fons

L'Arxiu està constituït pel conjunt orgànic de documents produïts i rebuts per la corporació provincial, i és el fidel reflex de les seues funcions i activitats.

A més de la documentació pròpia generada per la Corporació i els seus organismes dependents, el nostre arxiu guarda una important col·lecció de documentació històrica de fons aliens, que procedeixen de diferents municipis de la província i d'altres institucions, algunes ja desaparegudes. Entre els fons procedents de donacions, es troben el fons de l'arquitecte Francisco Maristany, el fons dels Comtes de Cirat, el fons Abel Mus i el fons dels arquitectes Grande i Gil-Mascarell. L'arxiu documental es completa amb una col·lecció de reproduccions de documents històrics relatius a la província, procedents dels principals arxius espanyols.

L'Arxiu Fotogràfic inclou fotografies sobre temes castellonencs, destacant el Fons Propi de Diputació, l'Arxiu Mas, la Biblioteca Nacional, el fons Asencio-Salvador format pel llegat de la compositora Matilde Salvador, el fons Heredio Iserte, el Fons Publicacions i el Fons de la Revista Penyagolosa.

L'Arxiu compta amb Biblioteca i Hemeroteca auxiliar, que recullen les publicacions de la província de Castelló i altres obres referides a la història, geografia, història de l'art, arxivística i ciències socials.

Des de l'extinció de l'Institut de Promoció Ceràmica, organisme autònom dependent de la Diputació, es conserven també part dels fons de l'antic Centre de Documentació.


No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador