Logo de la Diputació de Castelló Logo de Arxiu
Reobertura al públic de l'Arxiu.
Consulta preferent per via telemàtica, consulta presencial amb cita prèvia.
Més informació
Trasllada't al Castelló dels 60 i 70 amb aquesta sèrie de 12 documentals que veu la llum de nou després de cinc dècades
Més informació

El Servei d'Arxiu, Gestió Documental i Publicacions té com a missió la custòdia, gestió, organització, conservació i protecció de patrimoni documental de l'Arxiu de la Diputació de Castelló des de la seua creació en 1822, incloent altres fons històrics aliens procedents de diferents institucions, ajuntaments o donacions de tercers, independentment del seu format i suport, incloent des de l'Arxiu fotogràfic als documents electrònics, per a la seua posada a disposició i accés a la ciutadania i a la pròpia Diputació. La Gestió documental s'ha convertit en una peça fonamental per a facilitar la transparència i el dret a la informació pública de la societat. Compta a més amb una Biblioteca-Hemeroteca, especialitzada en temes locals i provincials.

L'assistència tècnica en matèria d'arxius i patrimoni documental als municipis de la província (Pla d'Arxius Municipals), és una altra de les missions del servei, fonamentalment als de població menor de 10.000 habitants, que no disposen d'un responsable tècnic d'arxiu.

Des de Publicacions es pretén el foment de la investigació a través de l'edició de llibres i revistes relacionades amb l'estudi de les comarques de Castelló, en el marc de la política cultural provincial, sense oblidar les coedicions amb Ajuntaments. L'oferta cultural a la ciutadania de la municipis castellonencs es completa amb la gestió del Bibliobús, biblioteca mòbil que recorre els municipis de l'interior provincial per a posar a la disposició de xiquets i adults un servei de lectura, amb un variat catàleg adaptat a les necessitats específiques dels usuaris, en contínua renovació. La Mediateca ofereix també un servei de préstec de material audiovisual dirigit a ajuntaments, centres i associacions en general, amb un catàleg de novetats mensual.

Notícies Arxiu

La Plaça del Llibre de Castelló acoge la presentación de dos libros del Servicio de Publicaciones

Las obras que se han dado a conocer esta mañana, en un acto que ha contado con la presencia de la diputada de Cultura, Ruth Sanz, son “El maurisme, la dreta conservadora de la Plana (1907-1931)” y “Aula de Lletres Valencianes”

Dos milions d'euros per a millorar l'eficiència energètica i els sistemes de depuració

PSPV i Compromís lamenten que la mala gestió econòmica realitzada pel Partit Popular ha derivat en un incompliment de l'equilibri pressupostari i de la regla de la despesa.

30 de Novembre de -0001 - Diputación