Anar a la Web de la Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló promou la diversitat en l'esport i impulsa el quilòmetre ‘arcoíris’ que omplirà de color el Marató bp Castelló

La Diputació de Castelló promou la diversitat en l'esport i impulsa el quilòmetre ‘arcoíris’ que omplirà de color el Marató bp Castelló
22 de Febrer de 2024

La diputada de Benestar Social i responsable de diversitat de la institució provincial, Marisa Torlà, posa en valor el quilòmetre ‘arcoíris’ i explica que “es tracta d'un espai on fer visible el col·lectiu LGBTQ+ en un àmbit festiu i esportiu integrant els valors de l'esport amb la llibertat i la igualtat”.

“Visibilitzar és normalitzar”. Amb estes paraules, la diputada de Benestar Social i responsable de diversitat de la Diputació Provincial de Castelló, Marisa Torlà, ha presentat el quilòmetre ‘arcoíris’ que omplirà de color el Marató bp de Castelló i el 10k FACSA Castelló el diumenge. Es tracta, tal com ha explicat la diputada, de “un espai on fer visible el col·lectiu LGBTQ+ en un àmbit festiu i esportiu integrant els valors de l'esport amb la llibertat i la igualtat”.


 

“Una activitat en la qual es posa en valor la importància de la diversitat i el respecte en l'àmbit esportiu”, ha ressaltat Marisa Torlà. En este sentit, la diputada provincial ha posat en valor el treball que s'ha realitzat al costat de l'àrea d'Esports de la Diputació de Castelló per a “donar continuïtat a este projecte que va començar en 2023 sent el primer punt quilomètric ‘arcoíris’ d'Espanya”. I ha mostrat el compromís de l'equip de govern que presidix Marta Barrachina per a avançar en matèria de diversitat i construir “una societat més justa, més igualitària i millor”.

 

Com a part de la iniciativa per a promoure la inclusió i la visibilitat de la comunitat LGBTQ+ en l'esport, enguany el quilòmetre ‘arcoíris’ estarà també present, i de manera molt especial, en la borsa del corredor que s'entregarà als més de 3.000 participants que assistiran demà a la Expo Marató per a arreplegar el seu dorsal. “La presència en la borsa del corredor és una gran oportunitat per a aconseguir directament a un gran públic i per a transmetre un missatge de conscienciació i sensibilització sobre la LGTBI-fòbia”, ha destacat la diputada responsable de diversitat.

 

Així doncs, este punt pioner que contribuïx a la visibilitat del col·lectiu LGBTQ+ i de la igualtat en l'esport, i que compta amb l'impuls de la institució provincial, se situarà en la Plaça de Na Violant d'Hongria de 9.00 a 13.30 hores i estarà equipat amb retolació. A més, comptarà amb l'actuació en directe de Lore Nieto com DJ per a animar l'ambient i també amb la presència de dos periodistes. Un d'ells és José Mola, el qual farà de speaker i animarà l'esdeveniment amb missatges inclusius, mentres que la periodista Andrea Jiménez, donarà suport al discurs, llançant missatges inclusius i relacionats amb la prova esportiva.

 

En este mateix punt, es repartiran ‘píndoles contra la LGTBI-fòbia’ en forma de piruletes i aplaudidors per a “promoure la lluita contra la LGTBI-fòbia en l'esport”, ha comentat Marisa Torlà. Cal destacar que el punt quilomètric ‘arcoíris’ és una mesura promoguda per la Diputació de Castelló, amb la col·laboració de Respira Comunicació i la Marató bp Castelló.

 

“És molt important sumar esforços, i estar units per a vincular els valors de l'esport a la llibertat, i Castelló és una província unida en la lluita contra el LGBTQ+ en l'esport”, ha assegurat Marisa Torlà, qui ha ressaltat la importància de dur a terme estes actuacions de sensibilització i prevenció per a “eliminar les conductes homòfobes i reivindicar els drets de les persones sense importar la seua orientació sexual”.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador