Anar a la Web de la Diputació de Castelló

La Diputació presenta les obres ‘La Orden de Santa María de Montesa. La nobleza valenciana y la Corona de Aragón. Siglos XIV y XV’, ‘Nuevas perspectivas sobre la nobleza valenciana en la Edad Moderna

La Diputació presenta les obres ‘La Orden de Santa María de Montesa. La nobleza valenciana y la Corona de Aragón. Siglos XIV y XV’, ‘Nuevas perspectivas sobre la nobleza valenciana en la Edad Moderna
23 de Juny de 2022

La diputada de Cultura i titular del Servei de Publicacions ha exhibit al costat dels autors aquestes tres obres, ‘’que amplien a 9 el catàleg d'exemplars editats i publicats en l'últim mes pel Servei de Publicacions’’

 La Diputació de Castelló ha presentat aquest matí en el saló de recepcions els llibres ‘La Orden de Santa María de Montesa. La nobleza valenciana y la Corona de Aragón. Siglos XIV y XV’, de Juan Boix Salvador; ‘Nuevas perspectivas sobre la nobleza valenciana en la Edad Moderna’, d’Amparo Felipo Orts y Carmen Pérez Aparicio; y ‘Estudis lingüístics sobre Nules: d’Alcover a Griera (1901-1962)’, d’Òscar Pérez Silvestre. Les 3 obres han sigut editades i impreses pel Servei de Publicacions de l'entitat provincial, encapçalat per la diputada Ruth Sanz.

 

Ella mateixa, acompanyada per les i els autors, ha assenyalat la importància que té per a la Diputació de Castelló continuar ampliant el seu catàleg d'exemplars, en aquest cas, des dels àmbits històrics i lingüístics. Sobre aquest tema, la diputada ha afirmat que en menys d'un mes, ‘’hem presentat 9 llibres publicats i editats pel Servei de Publicacions de la Diputació de Castelló de diverses índoles, per la qual cosa he d'agrair el treball tant de les persones que han estudiat i investigat per a realitzar les seues obres com a les companyes i companys del Servei’’.

 

Per part seua, l'autor de ‘La Orden de Santa María de Montesa. La nobleza valenciana y la Corona de Aragón. Siglos XIV y XV’, Juan Boix, ha definit la seua pròpia obra com ‘’un llibre que descriu un recorregut per la història d'aquesta ordre militar des de la seua creació l'any 1317 al llarg de dos segles on va jugar un important paper com a institució de l'època feudal’’.

 

Quant a ‘Nuevas perspectivas sobre la nobleza valenciana en la Edad Moderna’, coordinada per les autores Amparo Felipo Orts i Carmen Pérez Aparicio, es tracta d'una obra recopilatòria de treballs de més de 13 investigadores i investigadors que analitzen les rivalitats personals, la defensa de l'honor de la família, les dificultats derivades de l'expulsió dels moriscos i les inquietuds culturals d'aquest col·lectiu, entre altres.

 

Per últim, l'escriptor de ‘Estudis lingüístics sobre Nules: d’Alcover a Griera (1901-1962)’, Òscar Pérez, ha descrit la seua obra, una compilació dels seus dos treballs que van ser premiats en els Jocs Florals Vila de Nules en 2017 i 2018 en la categoria d'Investigació Lingüística sobre la llengua valenciana.

 

 

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador